9 Ocak 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PESTO SOSLU & TANELİ BALKABAĞI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  300 gr. balkabağı, 1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 tane domates, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt, 6 su bardağı ılık içme suyu, 1 tutam karabiber, 1 tutamın yarısı kadar  hint cevizi rendesi, 1 tutam toz kırmızı biber, 1 tutan tarhun otu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN : Yarım tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı pesto sos   HAZIRLANIŞI : Balkabağının kabukları soyulur. Yıkanıp, kurulandıktan sonra 3cm.' lik küpler halinde doğranır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulanır. Çelik çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. İçine, çentilmiş soğanlar ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Domates yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine 2 eşit parçaya kesilir. Çekirdekleri çıkartılır ve rendenin iri tarafı ile rendelenerek, kavrulan soğan ve sarımsaklara ilave edilir. Buğday unu serpiştirilir. Beraberce, 2 dakika kavrulur. Karabiber, Hint cevizi rendesi, toz kırmızı biber, tarhun otu, tuz ilave edilir. Doğranmış, balkabakları ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, kabakların rengi hafifçe dönünceye kadar kavrulur. Süt ve ılık su ilave edilir. Şimşir ile karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Balkabakları dağılmadan, hafifçe diri kalacak şekilde pişirilerek, ateşten alınır. Büyük porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; Tereyağı köpürtülerek, dökülür. Pesto sos eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder