17 Mart 2013 Pazar

AK TARHANA ÇORBASI - KÜTAHYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Ak tarhana çorbası -
   MALZEMELER :  1 su bardağı ak tarhana, 8 su bardağı su veya et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 50 gr. kıyma   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, et suyu veya su boşaltılır. İçine; ak tarhana, yeterli miktarda tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte, karıştırılarak pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. ÜZERİNE ;  Sos tavasında tereyağı eritilir. Kıyma ilave edilerek, kavrulur. Kavrulunca ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.   * BİLGİ ; Kütahya Mutfağı ' na ait,  KIZILCIK TARHANA ÇORBASI ' da  AK TARHANA ÇORBASI tarifine göre pişirilir.                                                                                                                                
- Ak tarhana çorbası -
- Ak tarhana çorbası -
- Ak tarhana çorbası -

1 yorum:

  1. Kütahya'nın Emet ilçesinde, ak tarhana derler, aslında kızılcık çorbası denir Kütahya' da...yağla soğan ve sarımsak kavrulur, çok nefis olur...

    YanıtlaSil