3 Mart 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PİRİNÇLİ SOMON BALIĞI ÇORBASI - ( 2 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane büyük dilim somon balığı, 2 çorba kaşığı pirinç, 2 tane küçük kırmızı turp, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3,5 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN;  1 çay kaşığı kırmızı renkli top karabiber, 1 dal taze soğanın yeşil kısımları, 1 dal kereviz sapının yaprakları, 1 tane limon  HAZIRLANIŞI :  Somon balığı dilimi soğuk su ile yıkanır, suyu süzdürülür. Küçük yayvan bir tencereye; somon balığı dilimi, yıkanmış defne yaprağı, 1-2 damla limon suyu, bir miktar tuz, balık diliminin üzerini 1 parmak geçecek  kadar içme suyu koyulur. Önce orta hararetli ateşte, su kaynayınca, kısık ateşte somon dilimi haşlanıncaya kadar pişirilir. Pişince ateşten alınır. Kevgir yardımı ile somon balığı dilimi, tabağa çıkartılır. Somon diliminin haşlandığı balık suyu, tel süzgeçten geçirilerek, süzülür ve 3,5 su bardağı suya tamamlanarak, başka bir çorba tenceresine aktarılır. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir. Önce orta hararetli ateşte, kaynayınca ateş kısılarak, kısık ateşte pirinçler yumuşayıp pişinceye kadar pişirilir. Kırmızı turplar, yıkanır ve rendelenerek, çorba tenceresine ilave edilir. Haşlanan somon dilimi, lokmalık parçalara kesilerek, çorbaya ilave edilir. 1-2 dakika sonra, çorba tenceresi ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Tuzu az ise, tuz ilavesi yapılır. Hazırlanan çorba, 2 kişilik çorba kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN; Taze soğanın yeşil kısımları ve kereviz yaprakları, yıkanıp kurulanır ve ince ince kıyılır. Sos tavasında, zeytinyağı ısıtılır. Kıyılan taze soğan ve kereviz yaprakları, top kırmızı renkli karabiber koyulur. 1-2 dakika, kısık ateşte karıştırılır ve ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Taze sıkılmış limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder