17 Mart 2013 Pazar

ACEBEKLİ BULGUR ÇORBASI - ADANA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım su bardağı  tane acebek ( kuru börülce ), yarım su  bardağı bulgur, 4 litre et suyu, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1,5 çorba kaşığı tereyağı  HAZIRLANIŞI : Acebekler ( kuru börülce ) bol su ile yıkanarak, geceden su içinde bekletilir. Ertesi gün, suyu süzülüp, tekrar yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine, et suyu boşaltılır. Yeterli miktarda tuz ilave edilir ve orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Acebekler ( kuru börülce ) pişince, yıkanıp suyu süzdürülmüş bulgur da çorba tenceresine ilave edilir. Bulgur pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. ÜZERİNE ;  Sos tavasında, 1,5 çorba kaşığı  tereyağı köpürtülür ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir.  Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder