29 Mart 2013 Cuma

BALKABAĞI ÇORBASI - TRABZON MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 kg. balkabağı, 50 gr. tereyağı, 2 su bardağı süt, 8 su bardağı et suyu, yeterli miktarda maydanoz, dereotu, karabiber ve tuz    HAZIRLANIŞI :  Balkabağının kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra kuşbaşı doğranır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Küp doğranan balkabağı ile ince ince kıyılan kuru soğan, tereyağında birlikte kavrulur. Kavrulunca, et suyu ilave edilir. Balkabakları pişip yumuşayıncaya  kadar kaynatılır. Ezerek, püre haline getirilir. İyice yıkandıktan ve kurulandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ile dereotu ilave edilir. Karabiber ve tuz da koyularak, karıştırılır. Süt, bir taşım kaynatıldıktan sonra çorbaya, karıştırılarak ilave edilir. Çorba, ateşten alınır ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder