30 Mart 2013 Cumartesi

ERİKLİ ÇORBA - TOKAT MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 su bardağı mısır yarması, 1 su bardağı taze veya kurutulmuş erik, 8 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tutam nane   HAZIRLANIŞI :  Mısır yarmaları, bol su ile yıkanır ve  suyu süzdürülür. Çorba tenceresine, 8 su bardağı su koyulur ve orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca içine, mısır yarmaları koyulur ve pişmeye bırakılır. Mısır yarmalarının pişmesine yakın, yıkanmış erikler ilave edilir. Tuzu koyulur. Eriklerle birlikte, bir süre daha pişirilir. Suyunu çekerse, sıcak su ilavesi yapılır. Mısır yarmaları ve erikler pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. ÜZERİ İÇİN ;  Sos tavasında, tereyağı köpürtülür. İçine, 1 tutam nane ilave edilip karıştırılır ve ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder