27 Mart 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIYMALI KÖZLENMİŞ KESTANE ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 4 diş sarımsak, yarım çorba kaşığı un, 8 tane közlenmiş kestane, 200 gr. yağsız dana kıyması, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  3 sap dereotu, 1 tatlı kaşığı krema, 2 tane közlenmiş kestane   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. 8 tane közlenmiş kestanenin kabukları soyulur ve bıçak ile ince ince doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. İçine; çentilmiş soğan ve sarımsaklar, defne yaprağı, közlendikten sonra kabukları soyulup ince ince doğranmış kestaneler, yeterli miktarda karabiber ve tuz ilave edilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilir. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Et suyu ile  içme suyu koyulur ve kaynamaya bırakılır. Tencerenin kapağı, yarı açık  kapatılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Tencere, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Çorba, el blenderinden geçirilerek, ezilir. Çorba tenceresi, tekrar kısık ateşe koyulur. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Hazırlanan çorba, uygun büyüklükte porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ;  Közlenmiş 2 tane kestanenin kabukları soyulur. Bıçak ile çok ince olarak doğranır ve çorbanın üzerine serpiştirilir. Dereotu, yıkanıp kurulandıktan sonra çok ince olarak doğranır ve çorbanın üzerine serpiştirilir. Çorbanın üzerine, 1 tatlı kaşığı krema ilave edilir ve sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder