10 Mart 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KREMALI & KURU TARHUN OTLU KURU DOMATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane arpacık soğanı, 2 su bardağı  mevsiminde ev usulü kurutulmuş domates dilimleri, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 tane tere yaprağı, 4 su bardağı içme suyu, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane katı haşlanmış yumurta, 1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu, 1 çorba kaşığı krema    HAZIRLANIŞI : Mevsiminde, ev usulü kurutulmuş domates dilimleri, akşamdan iyice yıkanır ve su içinde bekletilir. Ara sıra suyu değiştirilerek, tuzunun gitmesi sağlanır. Ertesi gün, tel süzgece dökülerek, suyu süzdürülür ve bol su ile yıkanır. Küçük bir tencereye, koyulur. Üzerini geçecek miktarda su ilave edilerek, orta hararetli ateşte, kaynama noktasına kadar ısıtılır ve ateşten alınarak, tel süzgece dökülür. Suyu süzdürülen kuru domatesler, soğuk sudan geçirilerek, bekletilir. Arpacık soğanının kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra çorba tenceresine rendelenir. zeytinyağı, 1 çay kaşığı kuru tarhun otu, karabiber ve tuz  ilave edilerek, arpacık soğanları, pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine, un serpiştirilerek, 1-2 dakika daha kavrulur. Tuzundan arındırılmış kuru domates dilimleri, küçük parçalar halinde doğranır ve çorba tenceresine ilave edilir. 1-2 dakika, şimşir kaşık ile karıştırılır. Üzerine, ılık içme suyu boşaltılır. Karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır  ve kaynamaya bırakılır. Üzeri için, 1 tane yumurta, orta hararetli ateşte katı kıvamda haşlanır ve ateşten alınarak, soğuk sudan geçirilir. Kabukları soyulur. Keskin bir bıçak ile halkalar halinde doğranarak, tabağa alınır. Domatesler yumuşayınca ve çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tere yaprakları bol su ile yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranarak, çorbaya ilave edilir, karıştırılır.  Hazırlanan çorbanın, tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz koyularak, karıştırılır ve uygun büyüklükte, porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ ;  Katı haşlanıp, doğranmış yumurta dilimleri, krema ve kuru tarhun otu ile süslenerek, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder