3 Mart 2013 Pazar

DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI - AYDIN YÖRESİ - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  4 tane olgun domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 Türk kahvesi fincanı tel şehriye, 4 su bardağı et suyu, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz    HAZIRLANIŞI :  Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra çekirdekleri çıkarılarak, rendelenir. Çorba tenceresine, et suyu ve rendelenmiş domates koyulup, kaynatılır. Domates yerine salça da kullanılabilir. Kaynayınca, tel şehriyeler ile tuz  ilave edilir. Tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilerek, ateşten alınır. Çorba kâselerine paylaştırılır. ÜZERİNE ;  Kıyılmış maydanoz serpilerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder