26 Mart 2013 Salı

EKMEK ÇORBASI - TUNCELİ MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım bayat ekmek, 4 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı süt, 2 tane yumurta, yeterli miktarda  karabiber ve tuz  ÜZERİNE ;  Birkaç dal, kıyılmış maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Bayat ekmek, çok ince ve küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine, et suyu koyulur. Doğranan bayat ekmekler ilave edilir ve orta hararetli ateşe oturtularak, ekmekler ezilinceye kadar kaynatılır. Yağı, karabiberi ve tuzu ilave edilerek, 10 dakika daha pişirilir. 2 tane yumurta sarısı, süt ile birlikte, cam bir kap içinde ezilir. Çorba ateşten indirilir. Yumurtalı süt karışımı, yavaş yavaş pişen çorbaya ilave edilirken çorba, sürekli olarak karıştırılır. ÜZERİNE ;  Kıyılmış maydanoz serpilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder