26 Mart 2013 Salı

TINTIŞ ÇORBASI - ZONGULDAK MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  200 gr. kıyma, 1 çay bardağı mısır unu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı domates salçası, 4 su bardağı su, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba  kaşığı lor peyniri    HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresinde, kıyma ile salça sularını salıp çekinceye kadar kavrulur. Üzerine, mısır unu serpilir. Suyu koyulur. Karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Baharatları serpilir. Ateşten alınır. ÜZERİNE ;  Ufalanmış lor peyniri serpiştirilip, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder