29 Mart 2013 Cuma

BEYİN ÇORBASI - İSTANBUL MUTFAĞI - ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 2 tane beyin, 2 çorba kaşığı un, 10 su bardağı et suyu, 2 tane limonun  suyu, 2 tane yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı yağ, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Yarım demet maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Beyinlerin zarları çıkarılır. Yıkanır, haşlanır ve fındık büyüklüğünde parçalara doğranır. Çorba tenceresinde yağ ısıtılır. Un ilave edilerek, orta hararetli ateşte, hafifçe kavrulur. Üzerine, et suyu boşaltılır. Hazırlanan beyinler de ilave edilerek, 10 dakika pişirilir. Ayrı bir yerde, cam kap içinde 2 yumurta sarısı ile limon suyu çırpılır. Soğuk su ile sulandırılır. Kaynamakta olan çorbaya, yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırmadan, çorba tenceresi ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. ÜZERİNE ;  İyice yıkanmış ve kurulanmış maydanozlar, ince ince kıyılır ve hazırlanan çorbanın üzerine serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder