29 Mart 2013 Cuma

CEVİZLİ ÇORBA - SAMSUN MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, yarım su bardağı ince bulgur, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 su bardağı tavuk suyu, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane rendelenmiş salatalık    HAZIRLANIŞI ;  Tavuk suyu, çorba tenceresine boşaltılır ve orta hararetli ateşte kaynatılır. İçine, bulgur ile yeterli miktarda karabiber ve tuz ilave edilerek, 10 dakika pişirilir. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Ayrı bir yerde, zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanlar kavrulur ve çorbaya ilave edilir. Dövülmüş ceviz içi ve muskat da koyulduktan sonra 1-2 taşım daha kaynatılır ve çorba tenceresi ateşten alınır. Hazırlanan çorba, servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİNE ;  Rendelenmiş salatalık serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.   * İsteğe bağlı olarak çorbaya, limon da sıkılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder