17 Mart 2013 Pazar

TAZE BAKLA ÇORBASI - BOLU ( GEREDE ) MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEEMELER :  250 gr. taze bakla, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 10 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta, yarım limon, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım demet dereotu   HAZIRLANIŞI :  Taze baklalar ayıklanır. Bol su ile yıkanır. Yarım santimetre eninde kıyılır. Yarım limon sıkılmış suda, yarım saat bekletildikten sonra tel süzgece boşaltılarak, suyu süzdürülür. 1 çorba kaşığı tereyağı, çorba tenceresine koyulup, orta hararetli ateşte, hafifçe kızdırılır. Kıyılmış ve suyu süzdürülmüş taze baklalar ilave edilir. Kâse içinde, yumurta, un ve yoğurt çatal ile iyice çırpılarak, baklaların üzerine dökülür. 10 su bardağı su ilave edilir ve karıştırılarak, kaynatılır. Çorba kaynayıp kıvam alınca, yeterli miktarda tuz ilave edilir. Karıştırılır ve ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ;  Sos tavasında, 1 çorba kaşığı tereyağı ısıtılır. İçine, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edilerek, kısık ateşte köpürtülür ve hazırlanan taze bakla çorbasının üzerinde gezdirilerek, ilave edilir. Dereotu iyice yıkanır ve ince ince kıyılarak, çorbanın üzerine serpiştirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder