27 Mart 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİ SULU KURU BARBUNYA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı dirice kıvamda haşlanmış kuru barbunya, 1 tane patates, 1 tane havuç, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı hindi suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 tane limon, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  4 dal maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Tabağa alınır. Patatesin kabukları soyulur. Yıkanır ve küçük küpler halinde doğranarak, su dolu kap içinde bekletilir. Havucun üzeri bıçak ile kazınır. Yıkanır ve küçük küpler halinde doğranarak, su dolu ayrı bir kap içinde bekletilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, kıyılmış kuru soğanlar, sarımsaklar, kaabiber ve tuz  ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar hafifçe pembeleştirilir. Suda bekletilen havuçlar ilave edilir. 2-3 dakika kavurmaya devam edilir. Suda bekletilen patatesler ilave edilir ve 2-3 dakika daha birlikte kavrulur. Dirice kıvamda haşlanmış kuru barbunyalar koyulur ve 1-2 çevrilir. Üzerine, ılık hindi suyu ile içme suyu boşaltılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Sebzeler yumuşamaya başlayınca, ateş kısılır ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Az ise tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Hazırlanan çorba, uygun büyüklükteki porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; İyice yıkandıktan sonra kurulanmış ve ince ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Taze sıkılmış limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder