8 Ekim 2012 Pazartesi

KARALAHANALI ( PANCAR ), KORKOTOLU ( KIRIK MISIR ) BALKABAĞI ÇORBASI - Karadeniz Yöresi - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  Yarım kg. karalahana, 1 su bardağı korkoto ( kırık mısır ), 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 çorba kaşığı mısır unu, 250 gr. balkabağı, 6 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru fasulyeler, akşamdan iyice yıkanır. Bol suda, üzeri açık olarak bekletilir. Ertesi gün, çorba tenceresine koyulur. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek, orta hararetli ateşte haşlanır. İçine, kabukları soyulup, yıkandıktan sonra küçük küçük doğranmış balkabağı ilave edilir. Tereyağı, karabiber, kırmızı pul biber ilave edilir. Kapağı kapatılarak, yaklaşık 10 dakika pişirilir. Mısır unu, 1 su bardağı su ilavesi ile karıştırılarak, bulamaç haline getirilerek, çorbaya ilave edilir. Tuz ilave edilerek, çorbanın tuzu ayarlanır. Ateş kısılır ve yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatılır. Çorba pişince, ateşten alınır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder