12 Ekim 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIYMALI, TAVUK SULU, TAZE NOHUT ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER : 1 tane kuru soğan,  2 su bardağı taze nohut, 250 gr. yağsız dana kıyması, 1 çorba kaşığı domates salçası, yarım çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 tane defne yaprağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, bir tutam kimyon, 1 tutam kekik, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ; Birkaç dal taze kekik veya 1 tatlı kaşığı yeni kurutulmuş kekik    HAZIRLANIŞI :  Taze nohutlar, iyice yıkanır. Bol su ile akşamdan ıslatılır. Ertesi gün, suyu süzülür. Tekrar yıkanıp suyu süzdürülerek, tencereye koyulur. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar içme suyu ilave edilip, yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte haşlanır ve suyu süzülür. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ile tereyağı ısıtılır. Doğranmış soğanlar, defne yaprakları, karabiber ve tuz iave edilerek, orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilerek, karıştırarak kavurmaya devam edilir. Salçalar ilave edilerek, karıştırılır ve 2-3 dakika daha kavrulur. Tavuk suyu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Karıştırılarak, yaklaşık 30 dakika kadar kaynamaya  bırakılır. Kaynayınca ateş kısılır. Çorba pişince, ateşten alınır. Büyük çorbalığa boşaltılır. Üzerine; taze kekik doğranır veya yeni kurutulmuş kekik serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder