16 Ekim 2012 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - GÜL SULU, SÜTLÜ, KEPEKLİ YULAF ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

MALZEMELER : 4 su bardağı süt, 2 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı un, 1,5 çay bardağı kepekli yulaf, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı gül suyu, bir tutam toz şeker, bir tutam tarçın, yarım çay kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı kadar çekirdekleri çıkarılmış kızılcık veya 3 çorba kaşığı kadar nar taneleri    HAZIRLANIŞI ;  Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Un ve kepekli yulaf ilave edilerek, orta hararetli ateşte tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, hafifçe pembeleştirilir. Süt, içme suyu, toz şeker, tarçın, tuz ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, çorba kıvam alıncaya kadar pişirilir ve ateşten alınır. Çorba ılınınca, gül suyu ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, buzdolabına koyulur ve en az 2 saat soğutulur. Buzdolabından çıkarıldığı zaman üzeri nar taneleri ile süslenir ve sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder