10 Ekim 2012 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - İNCE BULGUR ( DÜĞÜR ) ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 su bardağı ince bulgur, 200 gr. kıyma, 1 tane yeşil köy biberi, 1 tane büyük domates,1 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı içme suyu, defne yaprağı, yarım çay kaşığından az karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ;  Kuru veya taze nane   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Tabak içine alınır. Yeşil köy biberinin sapı ve tohumları çıkarılır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Tabak içine alınır. Domates yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları, bıçak sırtı ile esnetilerek soyulur. Çekirdekleri çıkarılarak, küçük küçük doğranıp, tabak içine alınır. Çorba tenceresinde, tereyağı eritilir. Doğranmış soğanlar ve defne yaprağı koyulur. Orta hararetli ateşte, karıştırılarak pembeleşmeye yakın kavrulur. Kıyma koyulur. Karıştırılarak kavrulur. Doğranmış köy biberleri ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. 5 dakika kadar sonra doğranmış domatesler de ilave edilerek, domatesler suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Bulgur ilave edilir. Hepsi birlikte, 3-4 dakika daha kavrulur ve çorbanın suyu boşaltılır. Karabiber, toz kırmızı biber ve yeterli miktarda tuz ilave edilerek, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, bulgur pişinceye kadar kaynatılır. Bulgur pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorbanın içinden, defne yaprağı çıkartılır. Çorba büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzeri ; taze veya kuru nane ile süslenerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder