14 Ekim 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HAŞLANMIŞ TAZE NOHUTLU, BADEM UNLU, YOĞURTLU YABANİ SEMİZOTU ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

MALZEMELER :  1 su bardağı haşlanmış taze nohut, 4 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı soğuk içme suyu, 1 çay bardağı badem unu, 300 gr. kadar ( 1 demet ) yabani semizotu, 1 tane yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı sirke, 1 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 kase nar tanesi veya 2 çorba kaşığı çekirdekleri çıkarılmış kızılcık     HAZIRLANIŞI :  Yoğurt, içme suyu, badem unu, buğday unu, yumurta sarısı, tuz ve karabiber, mikser ile veya yumurta teli ile iyice çırpılarak, pürüzsüz hale getirilir. Çorba tenceresine boşaltılır ve kısık ateşte, sürekli olarak karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Yabani semizotları, ayıklandıktan sonra sirkeli suda yarım saat kadar bekletildikten sonra bol su ile iyice yıkanır ve suyu süzdürülür. İnce ince kıyılarak, pişirilen çorbaya ilave edilir. Çorba bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve soğuması için bekletilir. Soğuyunca, buzdolabına kaldırılır ve en az 2-3 saat soğutulduktan sonra porselen çorba kasesine boşaltılır. Üzeri nar taneleri veya çekirdekleri çıkarılmış kızılcık ile süslenerek, sofraya götürülür ve soğuk servis yapılır. İstenirse üzerine buz ilave edilebilir. Afiyet olsun.      * Yabani Semizotu : Genellikle; Ege Bölgesinde, çok rastlanan ve toprağa ekilmeden, kendiliğinden çıkan semizotudur. Toprak ve taşların arasından çıkarak büyür. Şehirlerde satılan semizotundan daha kuyu yeşil renktedir. Doğaldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder