27 Ekim 2012 Cumartesi

TANDIR ÇORBASI - Dana Etli, Yoğurtlu, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 150 gr. dana eti, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su, 2 tane defne yaprağı    TERBİYESİ İÇİN ; 1 kase yoğurt, 1 tane yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ;  İnce kıyılmış maydanoz   HAZIRLANIŞI : Dana eti yıkanır, çorba tenceresine koyulur. Üzerine; etin üzerini örtecek miktarda, içme suyu boşaltılır.  Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, etler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynarken üzerinde oluşan köpükler, kevgir ile toplanarak atılır. Etler iyice haşlanıp pişince, kevgir ile tencereden çıkartılarak, tabağa alınır. Hafifçe soğuyunca, el ile didiklenir ve tekrar tencereye atılır. Kuru soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Zeytinyağı sos tavasında, orta hararetli ateşte ısıtılır. İnce kıyılmış kuru soğanlar ve sarımsaklar ilave edilerek, sürekli karıştırılarak, kavrulur ve çorba tenceresine ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, 10-15 dakika birlikte kaynamaya bırakılır. Terbiyesi için; Yoğurt, yumurta sarısı, un, tuz ve baharatlar iyice çırpılır. Çorba, hızlı hızlı karıştırılırken, hazırlanan çorba terbiyesi, yavaş yavaş çorbaya akıtılarak, çorbaya ilave edilir. Çorba, 10 dakika daha kaynatılarak, ateşten alınır. Defne yaprakları, çorbanın içinden çıkarılır. Çorba,  büyük porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. Üzeri ; ince kıyılmış maydanoz ile süslenerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.      * Hayata Dair Güzel Sözler :  Güzel şeyler düşünmek ve söylemek istiyorsak, kalbimize güzel şeyler dolduralım.  - Servet Gürbüz -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder