8 Ekim 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - FINDIKLI PATLICAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  4 tane patlıcan, 1 su bardağı süt,  2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 çay bardağı fındık unu, 3 çorba kaşığı fındık yağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, bir tutam karabiber, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ; 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık içi, 1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Patlıcanlar, yıkanıp kurulandıktan sonra kürdan ile birkaç yerinden delinir. Közleme tenceresine koyularak, ara sıra döndürülerek közlenir. Kabukları soyulur ve patlıcan içleri bir tabak içine koyulur veya kabuklu yerleri çok ince olacak şekilde alaca olarak soyulur. Tuzlu su dolu kap içinde, 5-10 dakika bekletilir. Acı suyu, bu şekilde çıkarılan patlıcanlar, fırın tepsisine koyularak, 200 C derecede ısıtılmış fırında 20-30  dakika tutulup, fırından çıkarılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve bir tutam tuz ile tahta havanda dövülür. Fırınlanmış patlıcanlara ilave edilerek, karıştırılır. Çorba tenceresinde, fındık yağı ısıtılır. İçine; buğday unu, fındık unu ve defne yaprağı ilave edilerek, tahta kaşık ile orta hararetli ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Patlıcanlı karışım ilave edilerek, karıştırılır. Süt ile çorbanın suyu ilave edilip, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. İçinden, defne yaprağı çıkartılır. Büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzeri ; iri dövülmüş fındıklarla ve ince kıyılmış maydanoz ile süslenir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.      * İstenirse; çorba, el blenderinden geçirilebilir.    * Çorba, bir tutam tuz ile tahta havanda dövülmüş 4 iri diş sarımsak, bir çorba kaşığı içme suyu ile karıştırılarak hazırlanan sos eşliğinde sofraya götürülebilir. İsteyen kişiler, bu sostan tabaklarındaki çorbaya ilave edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder