8 Ekim 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - DAMLA SAKIZ AROMALI, KAYMAKLI BUĞDAY ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

MALZEMELER :  2-3 parça damla sakızı, 1 su bardağı aşurelik buğday, 1 çay bardağı kaymak, 5 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 tane yumurta sarısı, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI :  Buğday, bol su ile iyice yıkanır. Akşamdan, 3 su bardağı içme suyunda bekletilir. Ertesi gün, suyu süzülür. Tencereye koyulur. Üzerine, 6 su bardağı içme suyu ve tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Damla sakızı, tunç havanda iyice dövülür ve buğdaya ilave edilerek, tencere ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Kaymak, yumurta sarısı, süt, un, nişasta karıştırılarak, çırpılır. Buğday tenceresine ilave edilerek, karıştırılır. Kısık ateşte, 3-4 dakika pişirildikten sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse tuz ilavesi yapılır. Çorba, porselen veya cam çorbalığa boşaltılarak, soğutulur. Soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.    * İstenirse çorbaya, şekilli buz parçaları ilave edilebilir. Çorbanın üzerine, tarçın serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder