16 Ekim 2012 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - DAMLA SAKIZLI, YULAF KEPEĞİ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

MALZEMELER :  2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 3-4 parça damla sakızı, 5 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı buğday unu, 1 tane yumurta sarısı, yarım çay kaşığı tuz   ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı nar taneleri     HAZIRLANIŞI :  Porselen veya cam olan çukur bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı, yulaf kepeği, buğday unu, tuz mikser ile iyice çırpılır. Çorba tenceresine boşaltılır. Tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra büyük porselen veya cam çorba kasesine boşaltılarak, buzdolabına kaldırılır ve en az 2-3 saat soğutulur. Çorba, buzdolabından çıkarıldıktan sonra üzerine; nar taneleri serpiştirilerek, sofraya götürülür. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder