19 Ekim 2012 Cuma

TERBİYELİ HAVUÇ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  3 tane büyük boy havuç, 1 çorba kaşığı buğday unu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 bardak içme suyu, 1 su bardağı süt, 1 tane yumurtanın sarısı, taze çekilmiş her renkten bir tutam karabiber, yeterli miktarda tuz    Üzeri için ; 1 çay kaşığı kırmızı pul veya toz biber    HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ilave edilir ve tahta bir kaşık ile sürekli karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Yavaş yavaş su ilave edilerek, un ezilir. Havuçların üzeri, bıçak ile kazınır. Havuçlar yıkanır ve dilimlenerek, çorba tenceresine ilave edilir. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ateşten alınarak, el blenderinden geçirilir. Yumurta sarısı ile süt çırpılır. Bir kepçe, çorbanın suyundan ilave edilerek, ılıtılır. Çorbaya yavaş yavaş ilave edilirken çorba hızlı hızlı karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılan çorba ateşten alınır. Büyük çorba kasesine boşaltılarak, üzerine kırmızı toz veya pul biber serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      * GÜZEL SÖZLER :  Güçlü olan, yenilmeyen yalnız azimdir. - Yahya Kemal Beyatlı -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder