12 Ekim 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KÖZLENMİŞ KÜP PATLICANLI, TAVUK SULU, KEPEKLİ YULAF ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  3 tane patlıcan, 4 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı kepekli yulaf, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam karabiber, 1 tutam kırmızı toz biber, 1 tutam kekik, 2-3 damla limon suyu, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, kıyılmış birkaç dal dereotu, bir tutam tuz ile tahta havanda dövülmüş 4 büyük diş sarımsak   HAZIRLANIŞI : Fırın 200 C derecede ısıtılır. Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra kabuklu yerleri ince kalacak şekilde alacalı olarak soyulur. Tavla zarı büyüklüğünde doğranarak, tuzlu su dolu kaba koyulur. 5-10 dakika tuzlu suda bekletilir. Patlıcanların acılığı suya geçip de suyun rengi koyulaşınca patlıcanlar, avuç arasında sıkılarak alınır. Fırın tepsisine yayılıp fırınlanarak, yaklaşık 30-40 dakika közlenir ve fırından çıkarılır. Diğer tarafta, kepekli yulaf, buğday unu, yumurta sarısı, yoğurt ve 2-3 damla limon suyu, çukur bir kaba koyularak, mikser ile iyice çırpılır. Çorba tenceresine, soğuk tavuk suyu, içme suyu, defne yaprağı ve çırpılan karışım koyulur. Kısık ateşte, koyu bir kıvam alıncaya kadar, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve közlenen küp patlıcanlar ilave edilir. Karıştırılarak, bir taşım daha kaynatılır. Tuz ilavesi ile tuzu ayarlanır. Çorba, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkarılır ve çorba, büyük çorba kasesine boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında tereyağı eritilir. İçine, toz kırmızı biber ilave edilip karıştırılır ve  çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Dereotu yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranarak çorbanın üzerine serpiştirilir. Dövülmüş sarımsaklara bir çorba kaşığı içme suyu ilave edilip karıştırılarak, çorbanın üzerinde gezdirilir ve çorbaya ilave edilir.  Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder