22 Ekim 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SUCUKLU, TOZ EV TARHANASI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  1 su bardağı toz tarhana, 6 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığının yarısı kadar her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN :  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1cm lik yuvarlaklar halinde doğranmış 12 tane sucuk parçası   HAZIRLANIŞI :  Toz tarhana, yarım saat önceden çorba tenceresine konup, üzerine 6 su bardağı içme suyu ilave edilir ve ara sıra tahta bir kaşık ile karıştırılarak, bekletilir. Daha sonra zeytinyağı, karabiber ve az miktarda ( 1 çay kaşığı kadar ) tuz ilave edilerek, çorba tenceresi orta hararetli ateşe oturtulur. Tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateş kısılır. Kısık ateşte de yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirildikten sonra ateşten alınır. Porselen, büyük çorba kasesine boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ;  Sos tavasında, kısık ateşte, tereyağı eritilir. İçine doğranmış sucuklar ilave edilir. Karıştırılarak arkalı önlü kızarması sağlanır. Toz kırmızı biber de ilave edilerek, 1-2 dakika kısık ateşte çevrildikten sonra ateşten alınır. Hazırlanan tarhana çorbasının üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      * İstenirse; üzeri için hazırlanan sosa, yeşil sivri biber ve rendelenmiş domates de ilave edilebilir. * Karışık turşu eşliğinde servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder