8 Ekim 2012 Pazartesi

DÖVUK MISIR ÇORBASI - Karadeniz Yöresi - Ordu - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 kase dövuk ( kırık ) mısır, yarım kase kuru fasulye, ayran, tuz  ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI : Dövuk ( kırık ) mısır ile kuru fasulye iyice yıkanarak, akşamdan ıslatılır. Çorba tenceresine, yeterli miktarda su ve tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte kaynatılır. Akşamdan ıslatılan, dövuk ( kırık ) mısır ve kuru fasulyenin suyu süzülür ve tenceredeki kaynayan tuzlu suya ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, tencere ateşten alınır ve dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta, yoğurt ile su çırpılarak, ayran hazırlanır. Ayranın içine, pişmiş dövuk ( kırık ) mısır ve kuru fasulyeler koyulup, karıştırılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse tuz ilavesi yapılır. Servis yapılacağı zaman, sos tavasında tereyağı köpürtülerek, çorbanın üzerine dökülür. Çorbanın üzerine, kuru nane serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder