9 Ekim 2012 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KURU FASULYELİ KUSKUS ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tane havuç, 1 tane yeşil köy biberi, 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye, 1 su bardağı kuskus, 1 tatlı kaşığı buğday unu, 4 su bardağı et suyu, 1 çay bardağı süt, 2 su bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; Orta hararetli ateşte eritilmiş, 1 tatlı kaşığı tereyağında, 2 dakika karıştırılmış, 2 çorba kaşığı az kavrulmuş kıyma   HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Havucun üzeri, bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra minik minik doğranır. Köy biberinin sapı ve tohumları çıkarılır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Sırası ile, doğranmış kuru soğanlar, defne yaprağı, havuçlar, yeşil köy biberi, un, salçalar koyularak, kavrulur. Karabiber ve biraz tuz ilave edilir. Haşlanmış kuru fasulye, süt, et suyu ve içme suyu da ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, kuskuslar ilave edilir ve karıştırılarak, ateş kısılır. Kuskuslar pişipte, çorba kıvam alınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Çorba, büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzeri için; Sos tavasında, tereyağı eritilir. Az kavrulmuş kıyma ilave edilerek, 3-4 dakika kadar karıştırılarak kavrulur ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, sofraya götürülüp, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   * Çorbada; kuru fasulye yerine, kuru barbunya da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder