10 Ekim 2012 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAVUK SULU, SÜTLÜ YULAF KEPEĞİ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane arpacık soğanı, 2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt, 4 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, bir tutam karabiber, yarım demet dereotu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı çörekotu    HAZIRLANIŞI :  Arpacık soğanının kabuğu soyulur, yıkanıp kurulanır ve küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı ve tereyağı koyularak, ısıtılır. Isınınca, bir tutam tuz, karabiber, defne yaprağı ve doğranmış arpacık soğanı koyulur ve tahta kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Yulaf kepeği ile buğday unu ilave edilerek, karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Un kokusu çıkıp, un hafif pembeleşince, süt ve tavuk suyu ilave edilip, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, çorba kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Bir taşım daha kaynatılarak, çorbanın kıvam alması sağlanır ve çorba tenceresi, ateşten alınır. Çorbanın içinden, defne yaprağı çıkartılır.  Ayıklanıp, iyice yıkanarak temizlenmiş dereotları incecik doğranarak, çorbaya ilave edilir. Pişirilen çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine; çörek otu ile toz kırmızı biber serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder