8 Ekim 2012 Pazartesi

KORKOTO ( KIRILMIŞ MISIR ) ÇORBASI - Karadeniz Yöresi - ( 6-8 kişilik ) - Ilık Çorba -

MALZEMELER :  1 su bardağı korkoto ( kırılmış sarı veya beyaz renkli kuru mısır ), yeterli miktarda ayran, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığının yarısı kadar karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, istenirse; 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı  kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Korkotolar iyice yıkanır. Suyu süzüldükten sonra bol suda pişirilir. Pişip de suyunu biraz çekince, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ilave edilir. Çorba piştikten sonra sos tavasında, 1 çorba kaşığı tereyağı eritilir. İçine,1 çorba kaşığı salça ilave edilerek ezilir. Orta hararetli ateşte, 2-3 dakika kadar karıştırılarak kavrulup, çorbaya ilave edilir. İstenirse çorbanın sosuna, kuru nane ve kırmızı pul biber de eklenebilir. Çorba, sofraya götürülerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder