13 Ocak 2015 Salı

FOCACCIA - ZEYTİNYAĞLI FESLEĞENLİ VE BİBERİYELİ EKMEK -

 MALZEMELER :  530 gr. un, 340 ml. su, 40 ml. natürel sızma zeytinyağı, yeterli miktarda kuru veya taze fesleyen ile biberiye, 15 gr. toz şeker, 20 gr. tuz   HAZIRLANIŞI :  Fırın, 200 C derecede ısıtılır. Mutfak robotuna, un ile tuz koyularak, karıştırılır. İnce ince kıyılmış biberiyeler ve fesleğenler ilave edilir. Ayrı bir kapta; su, zeytinyağı, şeker ve maya karıştırılır ve robottaki karışıma ilave edilir. Robot çalıştırılır. Daha sonra karışım, robottan çıkartılır. Yoğrularak, top haline getirilir. Üzerine, temiz bir bez örtülerek, oda sıcaklığında 2 saat dinlendirilir. Dinlendiktan sonra, yağlanmış ve hafifçe un serpilmiş, dikdörtgen bir fırın tepsisine yayılarak, yaklaşık 25 dakika kadar fırınlanır. Pişince, fırından çıkartılır. Küp küp doğranarak, ekmek sepetine yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder