8 Ocak 2015 Perşembe

PİRİNÇLİ ŞİRİNLİ ÇORBA ( PİRİÇLİ ŞİRİNLİ ŞORBA ) - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Tatlı Çorba - - Sıcak veya Ilık Çorba -


- Pirinçli şirinli çorba -
 MALZEMELER :  1 su bardağı nohut, 1 su bardağı pirinç, yarım su bardağı pekmez, yarım su bardağı toz şeker  ÜZERİ İÇİN ; Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz, 1 su bardağı  Antep fıstığı, yeterli miktarda tarçın   HAZIRLANIŞI :  Nohut, bol su ile yıkanır ve suyu süzülür. Üzerine; bol su koyulur ve ertesi güne kadar bekletilir. Yani; nohut, geceden ıslatılır. Ertesi gün, suyu süzülür ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine; nohudun üzerini 9-10 parmak geçecek miktarda su ilave edilir ve orta hararetli ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayınca, yıkanmış ve suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir. Pirinçler açılıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Pirinçler açılınca, pekmez ile toz şeker koyulur. Tahta kaşık ile karıştırıldıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatılır. Gerekirse, sıcak su ilavesi yapılarak, çorbanın kıvamı ayarlanır. Pişen tatlı çorba, ateşten alınır ve çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİNE ; Tarçın serpilir. Antep fıstığı ve ceviz ile süslenir. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                              
- Pirinçli şirinli çorba -
- Pirinçli şirinli çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder