18 Ocak 2015 Pazar

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKLERİ - RULO EKMEK - ( 6 kişilik ) - Ilık veya Soğuk Servis -

     * MALZEMELER :  3 su bardağı un, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı ılık süt, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket instant ( kuru ) maya, 2 tatlı kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Maya, toz şeker ile birlikte sütün içinde eritildikten sonra 5 dakika bekletilir. 2,5 su bardağı un, cam yoğurma kabına elenir. Maya ve tuz ile birlikte karıştırılarak, yoğrulur. Kalan yarım su bardağı un, hamur tahtasının üzerine serpilir. Hamur, serpilmiş un üzerinde 5 dakika boyunca yoğrulur. Gerekirse, azar azar un ilavesi yapılır. Yoğrulan hamurun üzerine, nemli bez serilir ve 10 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen hamur 30cm. boyunda 25 cm. eninde dikdörtgen olacak şekilde, oklava yardımı ile açılır. Üzerine, eritilmiş tereyağı iyice yedirilerek, yayılır. Uzun kenarından başlanarak, alttan üste doğru 3 ' e katlanır. Üstten aşağıya doğru da 3' e katlanır. Hamur, 30 cm. ' ye 7,5 cm. olmalıdır. Hamurun üzeri streç film ile kapatılır ve derin dondurucuya koyularak, 10 dakika soğutulur. Derin dondurucudan alınan hamur tekrar 30 cm. ' ye 25 cm. olacak şekilde, merdane ile çok bastırmadan açılır. Tekrar uzun kenardan, alttan ve üstten 3 ' e katlanır. Üzeri örtülür ve 10 dakika daha derin dondurucuda soğutulur. Derin dondurucudan çıkartılan hamur, 30cm. ye, 20 cm. olacak şekilde açılır ve uzun kenardan başlayarak, rulo şeklinde, sıkıca sarılır. 12 eşit parçaya kesilir ve hafifçe yağlanmış muffin kalıplarının içine yerleştirilir. 45 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayalanınca, 195 C derecede ısıtılan fırında kızarıncaya kadar ( yaklaşık 20 dakika ) pişirilir. Pişince, fırından alınır ve kalıplarından çıkartılır. Tel ızgara üzerinde 5 dakika kadar bekletildikten sonra peçete serilmiş ekmek sepetine yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülüp, ılık veya soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder