13 Ocak 2015 Salı

RAVİOLI ' Lİ BALKABAĞI ÇORBASI - İTALYAN MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  ÇORBA İÇİN ;  1 tane kuru soğan, 400 gr. balkabağı, 4 su bardağı et suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   RAVİOLİ HAMURU İÇİN ; 1 su bardağı un, yarım çay bardağı makarnalık ince irmik, 4 tane yumurta sarısı  RAVİOLİNİN İÇİ İÇİN;  200 gr. ricotta ( bizdeki karşılığı taze lor peyniridir ), 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, yarım çay bardağı parmesan peyniri rendesi, 1 tane yumurta sarısı, yeterli miktarda karabiber ve tuz  ÜZERİ İÇİN ; 3 çorba kaşığı kabuksuz kabak çekirdeği, 1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı  HAZIRLANIŞI :  ÇORBA İÇİN ; Fırın 200 C derecede ısıtılır. Balkabağı kabukları soyulmadan dilimlenerek, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış fırında, kabukları kahverengileşip, içleri yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Kabuklarının içindeki yumuşamış balkabağı bir kaşık yardımı ile sıyrılarak alınır ve bir kap içine koyulur. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır ve tencerede ısıtılmış zeytinyağında birkaç dakika sotelenir. Balkabağı ilave edilir. Karabiber ve tuz serpilir. Et suyu ilave edilir ve 10 dakika pişirildikten sonra el blenderinden veya süzgeçten geçirilir. Kabak çekirdekleri 180 C derecede 10 dakika fırınlanır. RAVİOLİ HAMURU İÇİN;  Un, makarnalık irmik ( semolina ) ve yumurta sarıları mikserde karıştırılarak, sert ve elâstik bir makarna hamuru hazırlanır. Hazırlanan makarna hamuru straç filme sarılır ve buzdolabına koyularak, 30 dakika dinlendirilir. RİVİOLİNİN İÇİ İÇİN; Ricotta ince bir süzgeçten geçirilir. Limon kabuğu rendesi, parmesan peyniri, yumurta sarısı, karabiber ve tuz bir kap içine koyularak, karıştırılır. Buzdolabında dinlenen hamur alınarak, iki eşit parçaya bölünür. Makarna hamuru açma makinesinde veya tezgah üzerinde merdane yardımı ile ayrı ayrı açılır. 3 cm. ' lik ravioli ' ler hazırlayacağımız düşünülerek, ravioli içleri, açılmış birinci hamurun üzerine aralıklı olarak pay edilerek, koyulur. Aralarına, fırça yardımı ile su sürülür ve açılan ikinci hamur, üzerinde harç bulunan birinci hamurun üzerine kapatılır. Harç boşluklarının arası, parmak ile bastırılarak, iki hamurun birbirine yapışması sağlanır. Böylece hazırlanan ravioli ' ler tırtıllı rulet ile 3 cm. ' lik kareler şeklinde kesilir ve tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlanır. Balkabağı çorbası, çorba tabaklarına paylaştırılır. Her çorba tabağına, 7 tane ravioli ilave edilir. ÜZERİ; Fırınlanmış kabak çekirdekleri ile süslenir. Sızma zeytinyağı gezdirilerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder