13 Ocak 2015 Salı

HAMSİ ÇORBASI - İTALYAN MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  12 tane yağlı ançuez konservesi, 500 gr. süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 200 gr. köy ekmeği, 1 diş sarımsak, yarım limonun kabuk rendesi, 1-2 tutam karabiber, 1 tutam tuz  HAZIRLANIŞI :  Köy ekmeğinin kabukları çıkarılır. İçi, ılık süt içinde 15 dakika bekletilerek, yumuşatılır. Yumuşayan ekmek içi, süt ile birlikte homojen bir krema elde edilinceye kadar, blenderden geçirilerek, çorba hazırlanır. Ançuezlerin  çok tuzlu olduğu göz önünde bulundurularak, tuz ilavesi kontrollü yapılmalıdır. Bir tutam karabiber serpilerek, karıştırılır. Ançüezler yağından çıkarılarak, yağı süzdürülür. Ekmek kabukları, küçük parçalar halinde doğranır ve yağsız tavada, birkaç dakika kızartılır. Tereyağı sos tavasında eritilir. İçine, 1 diş ezilmiş sarımsak ilave edilerek, 1-2 dakika kavrulur.  Hazırlanan çorba, çorba tabaklarına pay edilir. Her çorba tabağına, 3 tane ançuez uçgen şeklinde yerleştirilir. Ançuezlerin ortasına, sarımsaklı tereyağı dökülür. Çorba tabağının kenarlarına, kavrulmuş ekmek kabuğu kırıntıları serpiştirilir. Limon kabuğu rendesi ile bir tutam karabiber de serpiştirildikten sonra sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder