6 Ocak 2015 Salı

SÜTLÜ ÇORBA - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Ilık veya Soğuk Çorba -

- Sütlü çorba -
   MALZEMELER :  1 su bardağı dövme ( yarma ), 1 litre süt, 1,5 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ( tepeleme değil, silme )   HAZIRLANIŞI :  Yarma, bol su ile yıkanır ve suyu süzdürülür. Çorba tenceresine koyulur. Üzerine; yarmanın üzerini 3-4 parmak geçecek miktarda su boşaltılır. Yani dövme akşamdan ıslatılır. Ertesi gün, suyu süzdürülür ve yarmanın üzerini 4 parmak geçecek miktarda su koyularak, orta hararetli ateşte, pişmeye bırakılır. Kaynarken üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak, çıkartılır. Karıştırmadan, hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine, süt ilave edilir. Süt ile beraber, yarma tamamen yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ve tuz ilave edilir. Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder