19 Ocak 2015 Pazartesi

RENKLİ SOĞUK ÇORBA ( 4 kişilik ) - Soğuk Servis -

 MALZEMELER :  2 tane taze soğan, 1 tane büyük boy havuç, 2 tane yeşil sivri biber, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı haşlanmış pirinç, 1 su bardağı haşlanmış bezelye veya bezelye konservesi, 3 tane rendelenmiş domates, 4 su bardağı içme suyu, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; İnce kıyılmış birkaç dal maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Taze soğan ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra minik minik doğranır. Havucun üzeri, bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra minik minik doğranır. Yeşil sivri biberler yıkanıp kurulandıktan sonra sap ve tohumları çıkarılır ve küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Minik doğranmış havuçlar, yeşil sivri biberler ve taze soğanlar koyularak, hafifçe kavrulur. Haşlanmış pirinçler  ile bezelyeler ilave edilir. Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenerek, çorbaya ilave edilir. 1-2 dakika daha ateş üzerinde karıştırılan malzemelerin üzerine içme suyu boşaltılır ve bir taşım kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Ilınınca, büyük çorba kâsesine boşaltılan çorba, buzdolabında en az 1-2 saat soğutulur. Soğuk çorba, servis edileceği zaman, ÜZERİNE ; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder