18 Ocak 2015 Pazar

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKLERİ - TAM TAHILLI ÇEKİRDEKLİ EKMEK - ( 6 kişilik ) -Sıcak veya Ilık Servis-

     * MALZEMELER :  2 su bardağı tam tahıllı un, 1 paket yaş maya, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı ılık süt, 2 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı ay çekirdeği içi, 2 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi, 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu, 1 çorba kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN; 1 tane yumurta, 2 çorba kaşığı su, yeterli miktarda susam, çöreotu, keten tohumu   HAZIRLANIŞI ;  Cam yoğurma kabına, maya su ve süt koyulur. Maya eriyinceye kadar karıştırılır. Un, toz şeker, tuz, ay çekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, haşhaş tohumu, keten tohumu cam bir kap içine koyularak, karıştırılır ve mayalı karışıma ilave edilerek iyice yoğrulur. Zeytinyağı ilave edilir. Gerekiyorsa, un ilavesi yapılır. Yoğrulan hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülerek, 30 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayalanınca, mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içinde yuvarlanır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilirler.  ÜZERİ İÇİN ; Yumurta bir kâseye kırılır. Su ilave edilerek, çırpıldıktan sonra ekmek hamurlarının üzerine sürülür. Susam, çöreotu veya keten tohumu serpildikten sonra önceden 180 C derecede ısıtılan fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır, ekmek sepetine dizilir ve hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder