13 Ocak 2015 Salı

NAAN - GELENEKSEL HİNT EKMEĞİ -

 MALZEMELER :  200 gr. un, 10 gr. irmik, 100 ml. ılık süt, 100 ml. su, 1 tane yumurta, 10 gr. sade yağ - klarifiye tereyağı, 2 gr. toz şeker, 2 gr. tuz   HAZIRLANIŞI :  İrmik suda bekletilir. Şeker ve tuz süt ile karıştırılır. Yoğurma kabına, un elenir. Ortası çukurlaştırılır. Bu çukura, suda bekletilmiş irmik ile içinde şeker ve tuzun eritildiği süt ilave edilir. Malzemeler karıştırılarak, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzeri, temiz bir bez ile örtülerek, yarım saat dinlendirilir. Sadeyağ, dinlenen hamura ilave edilir, hamur tekrar yoğrulur ve tekrar dinlenmeye bırakılır.  Dinlenen hamur, parçalara bölünerek, yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar, merdane yardımı ile gelişigüzel açılır ve kızdırılmış yapışmaz tavada, arkalı önlü pişirilir. Pişen ekmekler, tavadan alınır. İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz daha sadeyağ sürülür ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirilerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.      ** BİLGİ ; Geleneksel Hint ekmeği Naan, Dal Makhani ve Murg Tikka Makhani gibi sulu Hint yemeklerinin yanında, yemeğin suyuna bandırılarak, yenilir.   * Geleneksel Hint Ekmeği olan Naan ' ın orjinali, tandırda pişirilmiş olanıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder