14 Nisan 2011 Perşembe
BİBERLİ YER FISTIĞI ÇORBASI (4 kişilik) - Tavuk sulu, Kremalı, Sebzeli Çorba -
MALZEMELER : 2 tatlı kaşığı tereyağı, 60 gr. kereviz (kabuğu soyulup ince doğranmış), 1 diş sarımsak (ince kıyılmış), 1 çorba kaşığı un, 4 su bardağı tavuk suyu, 4 çorba kaşığı krema, 2 çorba kaşığı yer fıstığı yağı, veya zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 tane taze soğan (ayıklanıp, verev kesilmiş ) HAZIRLANIŞI : Tereyağı, büyük bir tencereye koyularak tencere, orta hararetli ateşe oturtulur ve içindeki yağ eritilir. İçine kerevizler ve sarımsaklar da eklenerek, 2 dakika pişirilir. Un katılıp, sürekli karıştırılarak, 1 dakika daha pişirildikten sonra tavuk suyu, yer fıstığı yağı veya zeytinyağı, tuz ve kırmızıbiber de eklenerek, ateş kısılır ve karışım, 15 dakika pişirilir. Taze soğanlar ve krema da eklenir ve soğanlar ısınınca, ateşten alınan çorba; büyük bir çorba kasesine boşaltılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** TEKERLEME : Elma verdim yemedi. Sakız verdim çiğnedi. Hap hup kırmızı turp. * Opon, opon. Kızlara jüpon. Erkeklere pantolon. Dedelere baston. Ninelere gözlük. Babalara palto. Annelere manto. * O yalan. Bu yalan. Fili yuttu. Bir yılan. Bu da mı yalan? Eşeğe binip, Deveyi kucaklayan. Bu da mı yalan? O yalan. Bu yalan. Dünya çok geniş. Var biraz da sen oyalan.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder