7 Nisan 2011 Perşembe
KARANFİL ANA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Etli, Unlu Çorba -
MALZEMELER : 250 kg. dana veya koyun kıyması, yarım kg. un, 1 tane kuru soğan,1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Soğan, küçük küpler şeklinde doğranır. Tereyağında pembeleştirildikten sonra, içine un ilave edilerek, kavrulur. Kavrulan malzemenin üzerine, kıyma da eklenerek, kavurmaya devam edilir. Üzerine, yeterince su ve tuz koyularak pişirilmeye devam edilir. Yeterince piştikten sonra çorba ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** TEKERLEMELER : Hasan, Hasan. Helvaya basan. Kapıyı kıran. Kızı kaçıran. * Çarşıya gittim. Eve geldim. Bebek ağlar, Beşik yok. Çorba taşar, Kaşık yok. * Kuzu, kuzu meee... Bin tepeme. Haydi gidelim. Ayşe teyzeme. * Mustafa Mıstık, Arabaya kıstık. Üç mum yaktık, Seyrine baktık.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder