24 Nisan 2011 Pazar

TAVUK SUYUNUN HAZIRLANIŞI

 MALZEMELER :  1,5 kg. lık tavuk, 10-12 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz   SEBZE DEMETİ : 1 küçük havuç, 1 küçük kuru soğan, 5 adet karabiber, 1 adet defne yaprağı, 2-3 dal maydanoz    HAZIRLANIŞI :  Tavuk, ocak üzerinde tütsülendikten sonra yıkanıp temizlenerek, büyük bir tencereye koyulur. Üzerini bolca örtecek kadar su konularak, ateşe oturtulur. Bir taşım kaynatılır ve  üzerindeki köpükler, delikli bir kaşık ile alınarak, atılır. Tuz ve sebze demeti ilave edilerek, ateş hafifletilir. Bu arasa, yüzeyde biriken köpüklerin, kaynayan suya karışmamasına özen gösterilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, ağır ateşte, 40-50 dakika kaynatılır. Kullanılan tencere, basınçlı (düdüklü tencere ) ise, tencere kapağı köpükler alındıktan sonra kapatılmalı ve kaynama süresi yarım saat olarak düşünülmelidir. Pişirme işlemi bittikten sonra tavuk suyu, ince bir süzgeç ile veya tülbent ile süzülür. Tavuk suyu kullanılmaya hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder