24 Nisan 2011 Pazar
ŞARAPLI SEBZE SUYU (yaklaşık 3 litre)
MALZEMELER : 4 tane kuru soğan ( ince doğranmış ), 3 tane kereviz sapı ( ince doğranmış ), 2 tane havuç (kazınıp ince doğranmış ), 10 tane maydanoz dalı, 1 tatlı kaşığı kekik, 4 diş dövülmüş sarımsak, 2 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı anason tohumu veya rezene tohumu, 1,5 su bardağı sek beyaz şarap, 4 çorba kaşığı sirke ( tercihen beyaz şarap sirkesi ), 5 tane kırılmış karabiber HAZIRLANIŞI : Soğanlar, kereviz sapları, havuçlar, maydanozlar, kekik, sarımsaklar, defne yaprakları, anason veye rezene tohumları, büyük bir tencereye koyularak, 13 su bardağı su eklendikten sonra, tencerenin kapağı kapatılarak, orta hararetli ateşte, karışım; bir taşım kaynatılır. Kaynayınca ateşi kısılıp, tencerenin kapağı aralanarak, karışım, 15 dakika daha pişirilir. Sirke, şarap ve karabiber de eklenerek, 15 dakika daha kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Tencere ateşten alınarak, şaraplı sebze suyu, tel süzgeçten başka bir tencereye süzülerek, kullanıma hazır hale getirilir. (süzgeçte kalan posalar atılır ) ** TEKERLEME : Ali dayının atları. Kıyır kıyır kişniyor. Arpa saman istiyor. Arpa saman yok. Kilimcide çok. Kilimci kilim dokur. İçinde bülbül okur. O bülbül benim olsa. İki kardeşim olsa. Biri ay biri yıdız. Biri oğlan biri kız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder