7 Nisan 2011 Perşembe
SAKALA ÇARPAN ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı, Et sulu, Hamurlu Çorba -
MALZEMELER : Yarım su bardağı yeşil mercimek, 6 su bardağı et suyu veya su, 1 tane ince doğranmış kuru veya taze soğan, 1 su bardağı erişte, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı nane, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Mercimek ayıklanıp iyice yıkanarak haşlanır. Haşlanan yeşil mercimeğin suyu süzülür. Tereyağı veya zeytinyağı, soğan ve salça kısık ateşte kavrulur. Un ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Yeşil mercimek, tuz ve su da eklenerek, kaynatılır. Kaynayınca, erişteler ilave edilerek, 15 - 20 dakika daha pişirilir. Biraz tereyağı veya zeytinyağında kuru nane kızdırılarak, pişen çorbanın üzerinde gezdirilir. Bir iki taşım daha kaynatılarak, ateşten indirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Minare yıkılmış, direk ister. Ağabeyimin canı, Börek ister. * Kaşların karasına. Mim çekmiş arasına. Yari ilâç diyorlar, Kalbimin yarasına. * Mendilimin ucuna, Sakız bağlarım sakız. Duyuyorum sevdiğim, Severmişsin, başka kızı. * Entarimi ben biçtim. Ateşine ben düştüm. Ne kadar cahil mişim, Asker yoluna düştüm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder