7 Nisan 2011 Perşembe
UĞMAÇ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü, Unlu Çorba -
MALZEMELER : 3 çorba kaşığı un, 3 su bardağı kaynamış süt, kuru nane, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterince su, 2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Un, iki bardak suya, topak kalmayacak şekilde karıştırılarak, iyice yedirilir. Kaynamakta olan, bir bardak tuzlu suya, un karıştırılarak ilave edilir. Un pişinceye kadar kaynatılır. Kaynayınca, süt ilave edilir. Yeterli miktarda tuz eklenir ve pişince, ateşten alınır. Tereyağı veya zeytinyağında, kuru nane kızdırılarak, çorbanın üzerinde gezdirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** TEKERLEMELER : Portakalı soydum. Baş ucuma koydum. Ben bir yalan uydurdum. Duma duma dum. Öğretmeni kandırdım. Kan - dır - dım. * Evli evine. Köylü köyüne. Evi olmayan. Sıçan deliğine. * El el epenek. Elden düşen kepenek. Kepeneğin yarısı. Keloğlan ' ın ka - rı - sı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder