5 Nisan 2011 Salı
SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü, Unlu, Sebzeli Çorba -
MALZEMELER : 6 su bardağı ( 1 lt. ) süt, 3 su bardağı sıcak su , 3-4 tane havuç , 2 çorba kaşığı un , 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Havuçlar, kazınır, yıkanır, ince olarak rendelenir. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. İnce olarak rendelenmiş havuçlar ilave edilerek, havuçlar yumuşayıp rengi değişinceye kadar, kavrulur. Un ilave edilerek biraz daha kavrulur. Unu topaklaştırmadan, sürekli karıştırılarak, yavaş yavaş süt ilave edilir. Sıcak su da ilave edilerek, taze çekilmiş karabiber ve tuz ilavesiyle, taşmaması için sürekli karıştırarak, birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Şu dağlar olmasaydı. Çiçeği solmasaydı. Ölüm allah ' ın emri. Ayrılık olmasaydı. * Bülbül eyler güle naz. Girdim bir dost bağına. Ağlayan çok, gülen az. * Derdim var beller gibi. Söylemem eller gibi. Kalbimin hüznü var. Yıkılmış eller gibi. Gözlerimden sel akar. Bulanmış seller gibi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder