13 Nisan 2011 Çarşamba
IZGARA TAVUK ÇORBASI (4 kişilik) - Tavuk Etli, Sebzeli Çorba -
MALZEMELER : 2 tavuk göğsü ( yaklaşık 250 gr. deri ve kemikleri alınmış ), 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 limonun suyu, 1 iri kırmızı soğan (doğranmış ), 2 diş sarımsak ( ince kıyılmış ), yarım kg. domates ( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış ), 1 tutam kişniş, 1 tutam kırmızı biber, 1 tutam karabiber, 1 tutam kimyon, yarım tatlı kaşığı kekik, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 havuç (kazınıp ince şeritler halinde kesilmiş), 1 çorba kaşığı taze soğan (sadece yeşil kısımları kıyılmış ) HAZIRLANIŞI : Keskin bir bıçak ile her iki tavuk göğsü, 2 ince uzun parçaya bölünür. Bu 4 parça, tabağa koyularak,üzerine zeytinyağı, limon suyu ve karabiber ilave edilerek, bir kenarda bekletilir. Tencerede, soğanlar, sarımsaklar ve tavuk suyu karıştırılarak, tencere; orta hararetli ocağa oturtulup karışım, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, domatesler, kişniş, kimyon, kekik, kırmızı biber, tuz ilave edilerek, ateş kısılır. Kısık ateşte, 20 dakika pişirilir. Havuçlar ve kabaklar da eklenerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6 dakika pişirmeye devam edilir. Bu arada fırının ızgarası yakılır. Tavukların her iki tarafı da ikişer dakika, ızgara edildikten sonra, her parça, verevine, ince uzun şeritler halinde kesilir. Tencere ocaktan alınıp, büyük porselen çorbalığa aktarılır. Tavuk şeritleri, çorbanın üzerine koyulur, kıyılmış taze soğanlar da üstüne serpiştirildikten sonra, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Gelin geldi evimize. Şenlik kuruldu köyümüze. Hoş geldin, allı gelin. Sefa geldin, pullu gelin. * Evleri karşımızda. Sevdası başımızda. Bu nasıl sevdaymış. Küçücük yaşımızda. * Aşık der ki o yardan. Su akmıyor o yardan. Feleğin derdi yardan. Ayırır yari yardan.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder