16 Şubat 2012 Perşembe
BEZELYE ÇORBASI - Et sulu, Kremalı, Sebze Çorbası - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 çay fincanı bezelye, 2 su bardağı et suyu, 2 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 tatlı kaşığı tereyağı, bir tutam taze çekilmiş karabiber, bir tutam kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; Krema, kıyılmış dereotu HAZIRLANIŞI : Bezelyeler ayıklanır, yıkanır ve kaynayan suya atılarak, haşlanır. Süzgece dökülerek, soğuk sudan geçirilir. Tencerede, yağ ısıtılır. Un koyularak, kavrulur. Haşlanmış bezelyeler ilave edilerek, 2-3 dakika kavrulur. Et suyu, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilerek, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Büyük servis kasesine boşaltılır. Üzeri; krema ve dereotu ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** PÜF NOKTASI : Bezelyeleri haşlarken, suya tuz atmamalıyız. Çünkü, tuzda bulunan kalsiyum, bezelyeleri sertleştirir. * En sağlıklı tencereler, kalaylanmış bakır tencereler, toprak tencereler ve çelik tencerelerdir. Dibi kalın ve düz tencerelerde pişen yemekler daha lezzetli olur. Tencerelerin dibi kalın olursa, yemeğin dibi hemen tutmaz. Yemek daha iyi pişer. * Çelik tencere, yemek pişirirken, yandı ise; 1 tatlı kaşığı karbonat ile 1 fincan sirke, tencerede kaynatılır. Yanan tencere, tertemiz olur. * Çelik tencereleri parlatmak için, sirke hafifçe ısıtılır ve içine bandırılan yumuşak bir bez ile çelik tencere ovulur. Daha sonra tencere, yıkanır ve durulanır. Kurulandığında, çelik tencerenin pırıl pırıl parladığı görülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder