21 Şubat 2012 Salı
DOVGA ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Sebzeli, Terbiyeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 su bardağı haşlanmış nohut, 4 çorba kaşığı pirinç, 4 tane yeşil taze soğan, 4 yaprak ıspanak, 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 5 su bardağı su, yarım yeterli miktarda tuz TERBİYESİ İÇİN ; 1 kase yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta sarısı HAZIRLANIŞI : Pirinçler, iyice yıkandıktan sonra haşlanır. Tencereye, haşlanan nohutlar ve pirinç konur. Çorbanın terbiye malzemeleri, bir tutam tuz ilavesi ile iyice karıştırılır. Önce, biraz soğuk su, sonra biraz sıcak su ilave edilir. Hazırlanan terbiye, tencereye yavaşça ve sürekli karıştırılarak, ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Üzerine; iyice yıkandıktan sonra ince kıyılmış ıspanak yaprakları, maydanoz, dereotu ve yeşil taze soğan ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba, Büyük çorba kasesine boşaltılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * GÜZEL SÖZLER : Önemli olan, elimizdekilerle ne yaptığımızdır. - Shırley Lord - * Doğru olanı görüp yapmamak, cesaretsizliktir. - Confucius - * Olduğumuza inandığımız insanız. - Benjamin Cardoza - * Hayallerimiz, bizim kim olduğumuzun aynasıdır. - Babara Sher -
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder